75 jaar christendemocratie in Genk

75 jaar christendemocratie in Genk

Wanneer

26 december 2021 - 2 januari 2022    
10:00 - 18:00

Op tweede kerstdag verschijnt het boek ‘Omdat mensen belangrijk zijn’, een wandeling door de Genkse politieke geschiedenis sinds de Tweede Wereldoorlog, vanuit een christendemocratische invalshoek. Een team onder leiding van oud-burgemeester Jef Gabriels dook de voorbije maanden in publieke en privé- archieven en bundelde teksten, brochures, foto’s en pamfletten in een boek dat het verhaal vertelt van 75 jaar lokaal beleid.

Het 260-bladzijden tellende boek beschrijft in periodes van telkens 6 jaar van 1945 tot nu hoe de plaatselijke CVP en later CD&V mee het lokale beleid in Genk vorm gaf. Er wordt stilgestaan bij 45 markante mensen en 13 kaderstukken zorgen voor bijzondere achtergrondinformatie. De meer dan 500 foto’s maken er een echt kijkboek van en op deze manier werd een uniek stukje Genkse geschiedenis gedocumenteerd.

“Het is geen boek om in één ruk uit te lezen; je kan het per periode bekijken of je kan de kaderstukjes als kapstok gebruiken. Eén zaak is zeker: als Limburger en zeker als Genkenaar zal je héél veel dingen herkennen. En jonge mensen krijgen op een vlotte manier inzicht in ‘de tijd van toen’” aldus auteur Jef Gabriels.

Voor de lancering van het boek wordt een tentoonstelling georganiseerd, waar eveneens steeds een beeld geschetst wordt in periodes van telkens 6 jaar.. Vanaf 26 december tot en met 10 januari kunnen mensen terecht in The-Gallery in de Molenstraat in Genk waar 75 jaar beleid te bezichtigen zal zijn.

‘Omdat mensen belangrijk zijn’ kwam tot stand met de medewerking erfgoedcel Mijn-Erfgoed. Het kost 28 euro en is beschikbaar vanaf 26 december in boekhandel Malpertuis in Genk of te bestellen via het secretariaat van CD&V Genk op info@cdenvgenk.be. De opbrengst gaat naar de werking van de Vincentiusbeweging van Genk

75 jaar 2

Scroll naar boven