Dora Maes – THE DARK MASK Pieter Timmers – PORTRAITS

Dora Maes - THE DARK MASK      Pieter Timmers -  PORTRAITS

Wanneer

17 februari 2023 - 26 februari 2023    
14:00 - 17:00

Dora Maes

THE DARK MASK

Maskers spreken tot de verbeelding van Dora Maes. Haar schilderijen en collega’s trillen van onderhuidse spanning en zijn beladen met geheimzinnigheid. Dora Maes verstaat de kunst van het verhullen, verbergen, bedekken. In haar werk onderzoekt ze het spectrum van identiteit. Wie gaat er onder het masker schuil? Wat betekent anonimiteit? Worden emoties onderdrukt of worden ze net versterkt? En vanwaar onze eeuwenoude fascinatie voor maskers? Wat vertellen ze over de psyche van de mens?

In THE DARK MASK toont Dora Maes haar nieuwste reeks schilderijen en collages die de toeschouwer confronteren met de horror, cultus, riten en schoonheid van het (donkere) masker.

 

 

portraits

Pieter Timmers

PORTRAITS

Pieter Timmers toont een reeks kleine portretten, fragiel en melancholisch.

De moeite dus.

“Voor deze tentoonstelling heb ik een kleine selectie gemaakt van portretjes die op een fijne, soms uiterst gedetailleerde manier geschilderd zijn. Deze reeks portretten bezitten door hun kleine formaat, een fragiliteit en stralen een sfeer van melancholie uit. Sommigen zijn in zichzelf gekeerd maar zoeken toch toenadering tot de toeschouwer. Ze kijken deze meestal rechtstreeks aan waardoor een soort van verbondenheid gecreëerd wordt. In mijn zoektocht voor deze reeks geschilderde portretten waarbij ik gebruik maak van foto’s of een keuze maak uit eigen tekeningen, ga ik uit van een emotionele connectie waardoor elk geschilderd portret ook een soort van zelfportret wordt. De gekleurde achtergronden hebben vaak een subtiele en zachte kleurovergang en zijn kenmerkend voor deze reeks portretten.”

De opening – iedereen welkom – is op vrijdag 17 februari, van 18u00 tot 22u00.

Dat weekend en het weekend daarop zijn de deuren geopend, telkens van 14u00 tot 17u00.

locatie uiteraard: Molenstraat 7, Genk.

Scroll naar boven