Embrace Happiness – Kunst in de Etalage

Embrace Happiness - Kunst in de Etalage

Wanneer

18 augustus 2019 - 30 augustus 2019    
00:00 - 23:45

o-paraat

De jaarlijkse terugkomende ballonkunst van Sofie Vandewyer en haar team op de O-parade heeft heel wat bekijks. Een dergelijke productie heeft nood aan mensen met uitzonderlijke creativiteit en één van de teamgenoten is Denise. Denise van Dooren helpt sinds 2014 mee aan die gigantische ballonsculpturen. Dit jaar zorgde de ballonartieste zelfs voor het ontwerp en nam ze de artistieke uitwerking op zich. Nu staat ze paraat om de etalage van the-gallery in Genk onder handen te nemen.

Live art

Zondag 18 augustus neemt haar bedrijf Artiventz de etalage van The-gallery onder handen. Tijdens de ’s zondagsmarkt frist ze de etalage op als start van het nieuwe culturele jaar en zet ze de toon voor wat 2019 verder nog brengt. “’Embrace happiness’ wordt zelfs voor the-gallery een verrassing. We laten de kunstenares gewoon haar ding doen.”

Wanneer?

Zo 18 augustus (opbouw vanaf 8u)

Lopend tem. 30 augustus. Etalage The-gallery, molenstraat Genk.

Misverstand.

Mensen denken vaak dat ballonnen vervuilend zijn.
De juiste ballonnen zijn net biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk; ze zijn gemaakt van een 100% natuurlijk product. Ze vergaan even snel als een bananenschil, wat niet wil zeggen dat we ze zomaar moeten laten slingeren.

Anekdote

“In mei hebben we Emilie van Doren en Stefaan Vermeulen als landschapsschilders in de verf gezet, nu geven we Denise van Dooren een plek. Kunst hoeft niet zwaar te zijn, het kan ook anders. Luchtig en een ballonartiest is ideaal daarvoor.”

Missie?

Inspireren en geïnspireerd worden. Denise’s missie is mensen verwonderen met haar ballonkunst. Creatieve concepten, groot en klein, ontwikkelen om evenementen en feesten memorabel te maken. Zo werkte de ballonartieste mee aan internationale producties in onder andere China, Qatar en gaf ze les op grote conventies in Europa en Amerika.

Scroll naar boven