‘Kunst van de overkant’ Nic Heffels, Jos Solberg, Jacob Muys, Cees Alfrink en Clemens Maassen

'Kunst van de overkant'   Nic Heffels, Jos Solberg, Jacob Muys, Cees Alfrink en Clemens Maassen

Wanneer

26 oktober 2018 - 18 november 2018    
14:00 - 18:00

Van 26 oktober t/m 11 november 2018 steken 5 leden van de Limburgse Kunstkring de Maas over en exposeren recent werk in ‘The gallery’

De Limburgse Kunstkring (NL)

De Limburgse Kunstkring is een kunstenaarscollectief dat in 1910 werd opgericht en haar huidige leden zijn afkomstig uit Nederlands- en Belgisch Limburg.

De Limburgse Kunstkring stelt zich ten doel:

* Het mede bevorderen van een optimaal kunstzinnig klimaat in de regio.

* Het bieden van een professioneel samenwerkingsverband, waarbinnen aan de leden ruimte geboden wordt voor onderlinge samenwerking en uitwisseling van ideeën en ervaringen op organisatorisch, cultureel en artistiek niveau.

* Het bieden van een platform waarop de aangesloten kunstenaars zich profileren.

Nic Heffels

Zoekt in zijn werk naar de essentie door het verleggen van grenzen, selecteren en weglaten, vereenvoudigen en abstraheren. Het wekken van suggesties heeft voor hem meer waarde dan het noteren van zijn waarnemingen.

Jos Solberg

zoekt in zijn landschappen de interactie tussen techniek, coloriet, esthetiek en filosofisch gedachtegoed, om zo het uiteindelijke beeld te bepalen dat al schilderend bijna als vanzelf ontstaat.

Jacob Muys

heeft de natuur en zijn directe omgeving als bronnen waaruit hij zijn beelden put. In het Limburgse land doet hij ideeën en indrukken op die in het atelier  vertaald worden in naturalistische abstractie.

Clemens Maassen

studeerde architectuur, hetgeen goed zichtbaar is in zijn werk. Iets maken zit bij hem in het bloed. Hij maakt tekeningen, meubels, installaties en schilderijen. Het bedenken en maken gaan daarbij meestal hand in hand.

Cees Alfrink

werkt vanuit een geschetst concept de voorstelling verder uit, waarbij het beeldende verhaal tenslotte zijn inhoud krijgt. Uiteindelijk wordt niet de weergave van de gebeurtenis, maar de compositie, bepalend voor het grafische eindresultaat.

Scroll naar boven