LEVELS

LEVELS

Wanneer

1 februari 2019 - 24 februari 2019    
14:00 - 18:00

Peter

Straight DimensionsPeter Foesters (1968)

studeerde af aan de kunstacademie van Genk in 1992, waar hij zeven jaar tekenen volgde en 5 jaar grafiek. Eerst schilderde hij vooral objecten. Na een onderbreking van meer dan 10 jaar startte hij terug met het modelleren en schilderen van bekende filmscènes. Met inspiratie van o.a. Moderne kunstenaars als Hockney, Klein, Warhol, Lichtenstein en Johns.

Het gebruik van klei in combinatie met schilderen typeren Peter’s werk. Zwart in combinatie met fluorescerende kleuren of monotone schilderijen, die voor zichzelf spreken, domineren zijn laatste doeken.

De titel ‘Straight Dimensions’ refereert naar het recentere werk van Peter Foesters. Door het gebruik van rechte lijnen wordt een nieuwe dimensie, een geheel eigen diepte, in het werk in beeld gebracht. Een strak resultaat, met een knipoog naar moderne architectuur.

De in Tongeren wonende Genkenaar wordt gedreven door creativiteit en volgt de drang om steeds stapsgewijs verder te gaan;

“Nooit stilstaan, altijd de volgende stap nemen.

Dat is waar kunst om draait!”

 

Ben

Ben Peeters

De Hasseltse kunstenaar heeft werk dat minimalistisch oogt, toch met  gedetailleerde uitwerkingen en een fel kleurgebruik. Dit uit zich in zowel schilderijen, als sculpturen. Tesamen met veelbesproken muurschilderingen zorgt dit voor een uniek repertoire.

Geïnspireerd door elementen die in de natuur gevonden zijn, stileert en herschept hij nu de wereld. De zoektocht leidt hem en de kijker tot kleurrijke, geometrische vormen met een organische niet te verhullen toets.

Het schalkse eindresultaat is een spel van levendige, abstracte kleurrijke vormen waar hij de verbeelding van de toeschouwer uitnodigt in een wereld waar fictie en realiteit samenkomen. Het werkt leent zich om eigen associaties te maken. Toch wijst hij erop dat vogels en vrijheid, naast de sterk vereenvoudigde flora en landschappen, weerkerende elementen zijn.

 

Scroll naar boven