SAMENZIJN / EENZAAMHEID – Jozef Constant en Mariek Vanbuel

SAMENZIJN / EENZAAMHEID - Jozef Constant en Mariek Vanbuel

Wanneer

27 oktober 2017 - 12 november 2017    
10:00 - 19:00

Een experiment van intense samenwerking.

alle dagen behalve op maandag

 

Jozef Constant en Mariek Vanbuel besloten in 2016 om hun individuele kunstparcours voor even te verlaten en samen een nieuw project te starten. Dit resulteerde in een boeiende reeks van een 30-tal werken.

Een kleine selectie ervan was te zien in Watou tijdens het Kunstenfestival 2017.

Het experiment startte met een intense samenwerking, als evenwaardige partners, aan schilderijen die op zich ook een reflectie zijn van samenzijn/eenzaamheid.

Het proces verliep vrij impulsief, intuitief en de enige afspraak was dat alles mogelijk moest zijn, zelfs zeer drastische ingrepen in elkaars werk. Zo tonen de meeste werken dan ook duidelijk de sporen van twee totaal verschillende kunstenaars met hun typische werkwijze, bepaald door hun eigen temperament. De actie van het schilderen is ook een afspiegeling van een relatie. Onder meerdere lagen olieverf zit een groot scala aan herinneringen en emoties verborgen. Bedden, lakens, kussens zijn de getuigen van een leven maar de schilderijen geven tegelijkertijd de kans aan elke toeschouwer om er zijn eigen betekenissen in te ontdekken.

Een bed is opgemaakt, de rust is weergekeerd en alleen de witte stilte blijft over. Een kussen toont nog een zwakke afdruk van een (afwezige) geliefde.

samenzijn2

 

Scroll naar boven