Bakens en Blikken

Bakens en Blikken

Wanneer

22 april 2022 - 1 mei 2022    
14:00 - 18:00

Tentoonstelling “Bakens en Blikken”

Sandra Werix  22/4/22-1/5/22

Sandra Werix wordt vooral geïnspireerd door monumentale architecturale vormen en constructies in het landschap. Hiervan neemt ze foto’s die ze met de computer bewerkt en verwerkt.

Vervolgens gaat ze aan de slag met olieverf.

Ze gaat opnieuw vormen construeren, bestaande uit rechte lijnen in combinatie met enkele landschappelijke elementen. Gaandeweg tracht ze een meer abstractere illusie van diepte te creëren. Het opzetten van constructielijnen en perspectieflijnen, het weglaten en deels overschilderen maken deel uit van haar schilderproces. Hiermee wikt en weegt ze in hoeverre ze de logica van het perspectief wenst te volgen. De perspectieflijnen vertellen meer dan de werkelijke ruimte; een nieuwe ruimte wordt geconstrueerd; die van het schilderij waarvan de diepte niet eenzijdig is.

Binnen de beeldhouwwerken is vooral makkelijk manipuleerbare en hervormbare materie zoals oa gips een geliefd medium.  Net zoals de constructie en deconstructie bij het schilderproces.

Met “Bakens en blikken” komen deze twee disciplines samen. Sandra verwoordt in haar werk hoe haar blik wordt gezogen naar de bakens in het landschap. De blik van de beelden treffen je dan weer persoonlijk of doen je blik in een bepaalde richting gaan .

Blikken op bakens of bakens én blikken. Het is maar hoe je het bekijkt…

Scroll naar boven