Monique Pluym & Viviane Verbrugge

Monique Pluym & Viviane Verbrugge

Wanneer

1 april 2022 - 17 april 2022    
14:00 - 18:00

Viviane Verbrugge (Brussel, 1958) is beeldend kunstenaar van alle principes. Na haar bachelor Grafische Kunst aan de Academie in Genk, stortte ze zich voornamelijk op de Beeldhouwkunst en Keramiek.

Ze werkte in opdracht voor nationale en internationale bedrijven en televisie.

Tien jaar geleden verhuisde ze naar Londen, en vond ze haar passie opnieuw uit met een nieuwe focus op de schilderkunst.

Haar werk veranderde dan weer drastisch in 2019, na het lijden aan een CVA. Ze leerde haarzelf opnieuw tekenen, schilderen en uitdrukken met enkel gebruik van haar linkerhand.

Deze innemende gebeurtenis had ook impact op haar beeldtaal. Viviane leeft in een fantasiewereld, waar flora en fauna heersen, en kleuren en vormen tot leven komen.

Toch voelt men steeds ook een dwarse spanning. Het duistere van de geest sluimert door. Takken van bomen worden aders, een hoofd barst uit elkaar waar bloemen plots uit groeien, en abstracte vormen antropormofiseren tot fantastische wezens.

Kunst is Viviane haar therapie, haar ontsnapping en haar leven.

Monique Pluym (Houthalen 1952)

Afkomstig uit een creatieve familie van tekenaars, beeldhouwers en muzikanten langs moeders zijde.

Van opleiding Modiste. Op latere leeftijd gestart met tekenen en schilderen te Heusden- Zolder Academie Meylandt

Daarna een opleiding in keramiek te Maasmechelen KAMM. Na haar specialisatie keramiek, ontdekte ze via docent Ann Delforge haar liefde voor porselein.

Haar werken zijn vereenvoudigde “organische vormen” geïnspireerd op de natuur en uitgevoerd in Porselein wat het een beetje fragiel doet lijken en toch heel sterk maakt!

Biomorfe vormen, het zijn abstracte vormen met veel rondingen en hebben geen realistische weergave.

Ze worden opgebouwd met verpakkingsmateriaal. Elke mal gemaakt uit dit recyclagemateriaal kan slecht éénmalig gebruikt worden.

Elke vorm wordt van binnen uit naar buiten toe verwerkt, ze geniet van het verrassend effect van het werken en omzetten van negatief naar positief

In haar eigen ateliertje te Hasselt creëren, scheppen, even tot rust komen totaal weg van deze chaotische wereld.

Scroll naar boven