Frank Coenegrachts – Language of a Painter

Frank Coenegrachts - Language of a Painter

Wanneer

18 maart 2022 - 27 maart 2022    
14:00 - 18:00

Frank Coenegrachts

Biografie

Frank Coenegrachts 1969° is een Limburgse kunstenaar die woont in Gors-Opleeuw bij Borgloon, waar tevens zijn atelier gevestigd is. Met zijn passie voor representatieve kunst, meer bepaald figuratieve schilderkunst, toont hij zijn unieke kijk op de menselijke gedragingen en hun gesteldheid.

Frank zijn interesse in de mens laat dan ook een sterke indruk na in zijn schilderijen. Zoekende naar zowel een visuele, alsook een psychologische kracht in zijn werk. Hij tracht een gevoel van rust en intimiteit op te wekken, waardoor er een subtiel geladen realiteit ontstaat.

Frank Coenegrachts is een autodidact pur sang. Door zelfstudie en het zich veelvuldig bekwamen van schildertechnieken, heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. Je kan zijn schilderstijl omschrijven als realisme met een infusie van abstractie. Hij werkt voornamelijk met olieverf op doek in de alla prima techniek (nat in nat) waarmee hij gebruik maakt van snel en direct penseelwerk, waardoor zijn werk een impulsievere indruk nalaat.

www.frank-coenegrachts.com

f.coenegrachts@telenet.be

Scroll naar boven